С маска на ски лифтовете в Банско

В Банско са решени да проведат по план предстоящия ски сезон, след като миналия бе провален от пандемията от коронавирус.

Без изискване за дистанция в курортите

Подготовката за следващия сезон вече е в ход

Иван Обрейков: Вече изгубих надежда за втората кабинка

В Банско са решени да проведат по план предстоящия ски сезон, след като миналия бе провален от пандемията от коронавирус. В края на февруари водещият ни зимен курорт бе обявен за развъдник на Covid-19 и дори бе затворен за известно време, а впоследствие тестовете показаха изключително слабо разпространение на болестта.

“Подготовката за следващия сезон вече е в ход, ще започнем да отваряме пистите в момента, в който са готови, но всичко зависи от времето”, обяви пред “Труд” Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера на ски зоната “Юлен”. “Надяваме се до 19-ти декември вече да работим на пълен капацитет, но сме наясно, че има хора, които ги сърбят ръцете и краката за ски и за тях ще бъдат отворени пистите от малкия кръг, когато успеем да заснежим”.

На в кабинковия лифт от Банско до Бъндеришка поляна, а също и на седалковите в ски зоната скиорите ще трябва да носят маски. Съоръженията обаче ще работят на пълен капацитет.

“Изискванията са за предпазни средства и дезинфекция, с които вече свикнахме през лятото”, добави Обрейков. “Лифтът е вид транспорт, в градския транспорт също няма изисквания хората да спазват дистанция. Отдавна говорим за втората кабинкова линия, но аз вече изгубих надежда, че ще се случи. От 2008-а се опитваме да я осъществим и не се получава”.

Коментари

Задължително поле