Тайсън продава ферари за $2,4 млн.

Боксовата легенда Майк Тайсън явно не може да се измъкне от финансовите затруднения, в които затъна през последните години. Бившият световен шампион в тежка категория обяви за продан едно от бижутата си - „Ферари Ф50“. Машината е сред едва 349-те произведени от легендарния модел и се оценява на 2,4 млн. долара.

Ф50 има V12 двигател, мощност 530 конски сили и бил монтиран в болидите на „Ферари“ за Формула 1 в края на 90-те години. Колата на практика е почти нова, тъй като Тайсън е навъртял с нея по-малко от 10 000 км.

Железния Майк не е единственото спортно величие, което не успява да се справи с финансовата ситуация след края на кариерата си. Знаменитата гимнастичка Олга Корбут разпродаде на търг медалите си от олимпийските игри в Мюнхен '72. Преди 44 години примата от вече бившия СССР отвоюва 3 златни и 1 сребърно отличие, като общата сума, която получи за три от тях, е $230 000. Четвъртото - златото от надпреварата на греда, е било откраднато от дома на Корбут в САЩ, където тя живее от 1991 г.

Коментари

Задължително поле