Таланти мерят сили в 5-тото издание на Международня детски футболен турнир

За пета поредна година ще се проведе Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“ . Стартът ще бъде поставен с парад на отборите на 28 август от 19:30 часа, съобщиха от общината.

Футболистите ще тръгнат от сградата на Съдебна палата и ще стигнат до пл. „Македония“. В 20:00 часа официално ще бъде открито V юбилейно издание на Международния турнир. От 17:30 часа в същия ден в зала №5 в сградата на Община Благоевград ще се проведе техническата конференция, а в 18:00 часа ще започне встъпителната пресконференция.

И тази година Благоевград ще посрещне футболистите от футболен клуб „Динамо Загреб“, които спечелиха финала през 2016 година за родените през 2004, заедно с „Цървена звезда“, които станаха финалисти за набор 2003. По новите правила, въведени миналата година, тазгодишният турнир ще се наблюдава от най- престижните футболни федерации - ФИФА и УЕФА.

Първата футболна среща от тазгодишното издание ще бъде между отборите на ПФК „Левски“ – ОФК „Пирин“ в група набор 2003. Мачът ще започне в 08.30 часа на стадиона в с. Рилци 1 . След това на терена ще излязат отборите ФК „ Динамо Загреб“ – ФК „Тампа Брашов“, а тимовете на ФА “Дит“ - ФК „Цървена звезда“ ще стартират в 11:10 часа.

На стадион с. Рилци 2 футболистите родени през 2004 година ще играят в срещите на ПФК „Левски“ – ОФК „Пирин“, ФК „ Динамо Загреб“ – ФК „Апоел“, ФА “Дид“ - ФК „Цървена Звезда“ със същите начални часове.

На стадион „Христо Ботев“ през втория ден от турнира ще играят тимовете на ПФК „Славия“ – ФК „Войводина“- от 16:00 часа , ОФК „Пирин“ – ФК „Тампа Брашов“ с начало 17:20 часа и от 18:40 часа - ПФК „Левски“– ФК „Динамо Загреб“.

На 30 август от 08:30 часа започват срещите на стадионите в село Рилци. На стадион Рилци 1 ще играят децата родени през 2003 година, а Рилци 2 –родените през 2004 година. Отборите, които ще се борят за финал ще бъдат ФК „Цървена звезда“ – ПФК „Славия“, ФК „Войводина“– ФА „Дит“ и ФК „Динамо Загреб“ – ОФК „Пирин“.

На стадион Рилци 2 ще се играят срещите ФА “Дит“ – ПФК „Славия“, ФК „Тампа Брашов“ - ПФК „Левски“ , ФК „Войводина“ - ФК „Цървена звезда“.

На стадион „Христо Ботев“ футболните битки ще започнат в 16:00 часа с отборите на ФК „Апоел“ - ПФК „Левски“ . След тях на терена ще излязат тимовете на ФА “Дит“ – ПФК „Славия“ и в 18:40 часа ФК „Войводина“- ФК „Цървена звезда“.

В четвъртък от 09:00 часа започва елиминационната фаза, която ще определи финалистите, които ще се борят за трофея. Полуфиналите ще започнат от 16:00 часа. 1 септември ще започне с отборите на 7 и 8 място. В 10:30 часа турнирът ще продължи с отборите на 5 и 6 място. В 19:00 часа ще бъде финала за отборите на набор 2004 година на стадион „Христо Ботев“, а в 20:30 часа футболистите родени пред 2003 година ще мерят сили за първото място. Във 22:00 часа ще бъде награждаването на победителите и официалното закриване на турнира.

Турнирът се организира от Община Благоевград, съвместно със ЗС на БФС. Той е за деца, родени през 2003 и 2004 година и с всяка изминала година, събитието става все по-мащабно и към него проявяват интерес все повече български и чужди отбори.

Международният детски футболен турнир в Благоевград се провежда в памет на легендарния вратар на “Пирин” – Христо Христов – Бараката. Основната цел на Община Благоевград е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.

Коментари

Задължително поле