Безплатни колички и маски за пенсионерите в бургаските хипермаркети

Нови актове за разходки на открито във Варна Изписаха трима излекувани от COVID-19

5 са новите случаи на коронавирус у нас

Италиански микробиолог: Болните от COVID-19 с леки симптоми трябва да бъдат изолирани в специални центрове

Нова заповед: На обществени места задължително с маска

Удължиха забраната за полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания

Препоръчват цистерни с вода на полето за лична хигиена

Шеът на испанския кризисен щаб – с коронавирус

Теменужка Петкова: Към момента енергийният сектор е стабилен

Фирма за ученически униформи дари маски за детската хирургия в МБАЛ „Св. Анна“

Китай пусна комикс „Махай се, COVID-19!“ Вирусът мрази чистия въздух и се плаши от лекарите

Община Каолиново превежда 10 000 лв. на МБАЛ-Шумен

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Теглене на пари от банкомат до 400 евро в Гърция До 50 евро качиха лимита за плащане с карта без пин

Гръцките банки наложиха временно ограничение върху определени банкови трансакции, след приетите мерки за противодейства на риска от разпространение на COVID-19.

Тегленето на пари от банкомат с дебитна карта не може да надвишава 400 евро на ден. Депозитите в брой до 1000 евро ще се извършват в банкомати, използвайки дебитна карта. Плащанията на битови сметки ше става чрез интернет/мобилно банкиране или банкомати и APS. Плащанията в брой няма да се обслужват към клоновата мрежа. Актуализации на спестовната книжка няма да се прави в клоновата мрежа.

В специално съобщение бе уточнено, че няма ограничение за теглене на пари в брой и клиентите могат да вземат каквато сума искат от банковите си сметки. По-специално, за да се съобразят с ограниченията, наложени от банковия сектор и да защитят общественото здраве, клиентите трябва да използват своята дебитна карта за тегления до 400 евро на ден. За суми над 400 евро, тегленето може да се извърши и от банково гише.

В същото време, отново в услуга на гражданите, банките в Гърция увеличиха лимита за безконтактно плащане с карта без изискване за набиране на пин код от 25 на 50 евро.

Освен това трезорите в южната ни съседка въвеждат допълнителни улеснения за служителите във фирми, чиято дейност е засегната от заразата. За тях се дават отстъпки от плащанията на кредити и временното замразяване на вноските.

Цялата процедура за тези мерки се прави дистанционно – чрез обаждания по телефона, с есемеси или чрез оторизирано посещение в сайта на банките.

Целта е да се намали до минимум необходимостта от посещаване на офисите на финансовите институции. Всеки закъсал с вноските може да иска временно спиране на вноските по телефона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.