Тежка болест погуби шефа на руското военно разузнаване ГРУ

Началникът на главното управление на руския Генщаб (ГРУ) Игор Коробов почина на 63-годишна възраст, съобщава министерството на отбраната на Русия, цитирано от световните агенции.

Както отбелязват от военното ведомство, Коробов е умрял след тежка и продължителна болест. Министерството на отбраната изказва съболезнования на роднините и близките на покойния, който оставя вдовица и две осиротели дъщери, пише Blitz.bg.

По време на краткото си управление генерал Коробов разгърна активна дейност. Той участва и в срещата на ръководителите на руските разузнавателни служби с американските им колеги във Вашингтон в началото на т.г., когато сегашният държавен секретар Марк Помпео бе директор на ЦРУ.

Впоследствие Главното управление на Генщаба попадна под огъня на властите и медиите в редица западни страни във връзка с аферата "Скрипал" и хакерските атаки.

Президентът на Русия Владимир Путин обаче, на неотдавнашния празник на разузнавачи, предложи да бъде върнато предишното наименование ГРУ на спецслужбата "като символ на мощта на руското военно разузнаване".

Коментари

Задължително поле