Тесла общувал с гълъб телепатично

Никола Тесла има над 300 патентовани изобретения и неизвестно колко, за които не е поискал патент. След смъртта му повечето от техническите му документи са безследно изчезнали. Много от идеите му са в основата на повечето съвременни технологии - микровълновата печка, променливия ток, радиото и телевизията, електрическия двигател, неоновата и флуоресцентната светлина, радарът и ядрено-магнитния резонанс.

Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Окултното е край нас, но ние не го виждаме. В сърцето на София има тайни лектории по окултни науки, кръжоци по магия, училища по астрология и курсове за екстрасенси. Варна, градът на Петър Дънов, е един от най-мистичните в България. Поредицата на „Труд” „Кристална топка” ви запознава със странните интереси на известни хора по света и у нас. Те са учени, сериозни политици и творци, но проявяват дълбок интерес към езотеричната тематика.

За някои Никола Тесла е най-големият гений в историята на човечеството. Какво бихте казали, ако разберете, че Тесла е получавал сигнали от Космоса, виждал е несъществуващи пламъци във въздуха, получавал е телепатични послания от бяла гълъбица и сам, на 11-годишна възраст е открил йогистките дихателни техники пранаяма, чрез които изпадал в състояние на променено съзнание? Виждал е във въображението си изобретенията си до последната подробност и е знаел, че ще работят, без да има нужда да ги конструира реално. Гениалният изобретател не е викал духове, не е търсил помощта на астролози, екстрасенси и врачки. Като човек на науката той е вярвал в обикновените чудеса - телепатия, видения, връзки с висшите светове.

Странностите на Никола Тесла са всеизвестни: той се страхувал от пръстени и кръгли женски украшения, избягвал въобще да общува с жените, тъй като смятал че това, че безбрачието е условие за работата му и бил обсебен от числата 3, 6 и 9, като дори обикалял всяка сграда три пъти, преди да влезе в нея. Въпросът е, че тези „лудости” имат основа и обяснение, когато се опитаме да ги разтълкуваме от езотерична гледна точка.

Числата 3, 6 и 9

„Ако можехте да разберете великолепието на числата три, шест и девет, щяхте да имате ключа към Вселената!” Това са негови думи, казани пред журналисти на една от прословутите пресконференции, които свиквал на всеки свой рожден ден.

В нумерологията 3, 6, 9 са пряко свързани с модела и формата на Сътворението, както физически, така и енергийно. Числото три играе важна роля в историята на древните цивилизации, култури, религии, духовност и дори науката. То означава триединство, създаване на основите на космоса. Числото шест е неговата двойна стойност: два пъти по-мощна. 9 представлява цялото, духът, (3 + 6), съвършеното число, цялата ни проявена вселена. 369 е наречено Ангелското число, а 3, 6 и 9 - Триадата на съзиданието и любовта.

Въпросът е там, че сборът на тези числа винаги опира до деветката: 6+3=9, 6+3+9=18, 1+8=9. Сборовете на числата от диаметрите на Луната, Земята и Слънцето в мили се свеждат до 9. Луната - 2 160 мили (2+1+6+0=9), Земята - 7 920 мили (7+9+2=18, 1+8=9) и на Слънцето - 864 000 мили (8+6+4=18, 1+8=9).

Според духовния учител Петър Дънов тройката е число на изкуплението, третото лице на Божеството, съдържащо в себе си трите велики добродетели - любовта, мъдростта и истината или знанието, живота и свободата. Тройката е производителната сила в природата. Шестицата съдържа закона на еволюцията, който показва отношението на човека към животните и указва, че трябва да сме милостиви към всички същества. „Съзнанието на човека да стане жива душа дойде в шестия ден - казва Дънов. - В шестия ден стана и поляризирането мъж-жена.” Девет е числото на възвишеното, на всички възвишени духове, които са страдали и дохождали тук, на земята, да работят. Числото 9 е един завършен резултат, един божествен цикъл. Деветката, това е човечеството. Числото 9 е в триизмерния свят съединение на физическия, духовния и божествения живот в едно.

Полово въздържание

Тесла вярвал, че прозренията, които получавал за своите изобретения, идват не от този свят. Той смятал, че най-важното условие да продължава да получава съобщенията от космоса, е пълното сексуално въздържание.

Идеята за въздържанието и прехвърлянето на сексуалната енергия в творческа или така наречената сублимация, е доразвита от дъщерята на Зигмунд Фройд - Ана, така че убежденията на Никола не идват по тази линия. Самият Фройд е роден в една и съща година с Тесла - 1856-а. Двамата идват на бял свят от един край на света с разлика от малко повече от месец: Фройд е роден на 6 май, а Тесла се появил точно в полунощ между 9 и 10 юли. Родните им градове Прибор в Чехия (Фройд) и Смилян в Хърватия (Тесла) са на 831 км. един от друг. Но това е единствената връзка между двамата.

В Будизма се смята, че безбрачието е едно от условията за постигане на просветление. Не е известно дали Тесла е бил повлиян от източните учения. Напълно възможно е сам да е достигнал до своите убеждения. Проблемът е, че Тесла не само странял от контакти с жени. Той обожавал гълъбите и в частност една бяла гълъбица със сиво по крайчетата на крилете. Смятал, че двамата с гълъбицата са влюбени и тя ще го намери, където и да се намира и ще долети при него. След смъртта на птицата страдал неимоверно и твърдял, че с нея е загинала и любовта му.

Като се изключат приятелите му, гълъбите, в САЩ Тесла живеел аскетично и на моменти доста саможиво. Той обаче се сприятелил с големия американски присмехулник Марк Твен. Двамата си допадат не само по чувство за хумор и интелект. Те имат общ интерес към окултното. И с часове разискват такива теми.

В детството

Не бива да се пропуска фактът, че Никола Тесла е син на свещеник, а изобретателят в дома им била майка му Джука Мандич. Първото си мистично изживяване Никола Тесла получил едва 7-годишен, след като станал свидетел на смъртта на по-големия си брат Данило. През 1863 г. 12-годишният Дане пада от коня и загива. От този ден Никола започва да вижда във въздуха пламтящи огнени езици. Успява да овладее виденията, но в по-късните му години те отново го връхлитат.

Шаманско дишане

На 12-годишна възраст Тесла открива шаманското дишане.

Младият Никола установил, че дълбокото ритмично дишане води до странна реакция, при която получава видения. Тези техники са познати на окултистите. Използват се в шаманизма и в йогистките дихателни упражнения пранаяма. При дишането се изменя химичният баланс на тялото и мозъкът реагира с мистични изживявания - същите, които се целят в шаманизма и напредналите йогистки дихателни техники.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл