Ученици благодарят на медици

Студентският съвет на ВТУ настоява пред МОН за бройки в специалностите „Политология” и „Туризъм” Второ писмо изпратиха студентите, подкрепи ги и Градският ученически парламент в старата столица

Жертвите на коронавируса по света вече са над 75 хиляди

Съдът в Бургас предаде белгийски поданик на гръцките власти

Бързи производства срещу нарушители на карантина в Разградско Международен шофьор, под карантина, отишъл в КАТ да си подновява книжката

Откраднаха лаптоп от училище

За първи път Русия регистрира повече от хиляда заразени с COVID-19 за ден

Съдят пенсионер за 30 кила контрабанден тютюн

Пиян гони и псува полицаи в Бургас

Българският Ветеринарен Съюз: Не използвайте Ивермектин срещу коронавирус, силно токсичен е

Търсят съвети от родители за онлайн образованието Регионалното образователно управление в София-град пусна анкета по интернет

Бербатов $отказал“ да стане мъж в България

Таксиметрови шофьори на протест в центъра на София

Водач без книжка в опасност след удар в дърво

Нови 743 жертви на коронавируса в Испания през последното денонощие, загиналите станаха 13 798

Техническият университет в София отмени присъствените учебни занятия

Техническия университет – София

На основание заповед на министъра на здравеопазването, с цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус), ректорът на Техническия университет – София проф. дн инж. Иван Кралов нареди да се преустановят присъствените учебни занятия (вкл. в Технологичното училище по електронни системи в София и Професионалната гимназия по компютърни системи и технологии в Правец) считано от 10 март до 15 март 2020 г., съобщиха от ВУЗ-а.

Изключение се прави за вече насрочените държавни изпити, защити на дипломни работи и публични защити на дисертации, в случаите, когато е невъзможно да бъдат отложени. Пропуснатите занятия ще бъдат отработени след възобновяването им и актуализация на графика на учебния процес.

Преустановят се всички масови мероприятия, провеждани в ТУ-София, вкл. конференции, дискусии, публични лекции, представления, културни събития, спортни прояви, както и съвети и събрания на всички звена. Събитията, чието отлагане е невъзможно, се провеждат след писмено съгласуване с ректорското ръководство. Препоръчва се отлагането на планираните масови мероприятия за срок, не по-ранен от края на месец април.

Наред с това обаче продължава онлайн приемането на заявления за явяване на изпити в кандидатстудентските сесии.
Продължава кандидатстудентската кампания по обявения график, освен ако епидемиологичната ситуация и препоръките на Националния оперативен щаб не наложат промяна.

В заповедта на ректора се препоръчва 14-дневен карантинен период на всички завръщащи се от чужбина членове на академичния състав, служители, докторанти и студенти, както и на пристигащите от чужбина чуждестранни преподаватели, изследователи и студенти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.