10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

„Студена” източена с подпис на Димов от „Стомана” Синдикатите настоявали да не се спира водата на дружествата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Министър Танева: 203 хиляди свине са евтанизирани у нас заради свинската чума

Деница Сачева: От 2009 г. досега са дадени над 500 млн. лв. за лични асистенти

Любомир Кючуков: Оставката на правителството в Русия цели Путин да запази контрола и след 2024 г.

Тодор Чобанов: Половината документи за прием в детските градини ще се събират по служебен път Големият брой чакащи се отнася за яслените групи, каза зам.-кметът на София

Снимка: БНТ

Изменение в наредбата за прием в детските градини и яслите предвижда Столичната община. Вчера стана ясно, че през 2019 г. се предвижда се да се разкрият нови 1050 места в детските заведения.

„Големият брой чакащи се отнася за яслените услуги, които в последните години се търсят от на практика всички родители, тъй като икономическата ситуация е такава, че работодателите желаят родителите незабавно да се връщат на работа“, коментира зам.-кметът Тодор Чобанов по БНТ.

Ние правим всичко възможно всички желаещи да ползват яслената услуга, да запишат своите деца. През тази година ще работим на 15 обекта, 7 от които са започнати, каза още Чобанов.

Както всяка година, в диалог с всички професионални и граждански организации, ще се оптимизират правилата за прием в детските градини и ясли. Общественото обсъждане все още не е приключило, но има голяма активност от гражданите, допълни заместник – кметът по култура.

Тодор Чобанов разясни основните промени в критериите за прием: „Основните промени са редукция на броя на децата с хронични заболявания от 5 на 3 и намаляване на броя на местата на деца със СОП от 3 на 2. Това са решения, които са взети консенсусно в диалог с много широк кръг заинтересовани страни. Ще се увеличи тежестта на критериите за работещи родители, което е важно“.

„Почти сигурно ще вървим на някакъв вид уседналост в случаите, когато се кандидатства с настоящ, а не с постоянен адрес. Има и други промени. За гражданите е най-важно да знаят, че половината от документите ще се удостоверяват не чрез родителите, които да ги събират, а по служебен път“, каза още зам.-кметът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.