"Топлофикация София" пак твърди: Възстановено е топлоподаването във всички квартали

"Към момента топлоподаването е възстановено във всички квартали на София, но в резултат на открития пробив срещу един от търговските центрове в столицата има колебание в хидравликата, и в част от кварталите "Младост" и "Студентски град" е нарушено топлоподаването, но не и спряно."

Това заяви инж. Боян Паунов, директор на Дирекция "Дялово разпределение" в "Топлофикация София" пред БНТ.

От дружеството работели по отстраняване на проблема, но постоянно възниквали нови пробиви.

"В петък в 18:30 часа става токов удар и прекъсва електроснабдяването в помпена станция "Лозенец". Вследствие на което се преустановява работата на помпите, които препомпват топлоносителя от ТЕЦ София - Изток до високите части в "Младост" и "Студентски град". В резултат на това се получава обратен хидравличен удар, те компрометират част от топлопреносната мрежа и се появяват на места пробиви. От събота до вчера са отстранени 11 пробива", обясни Паунов.

"Слатина" беше с преустановено топлоподаване, което тази нощ беше възстановено. "Младост" 4 и високата част на "Студентски град", там топлопреносната мрежа е запълнена, но хидравликата се нарушава, тъй като е на най-високото място", заяви още Паунов.

"На клиентите ще бъде начислено толкова, за колкото са получили централизирано топлоснабдяване. Няма да се начислява за месеца пълно число топлоенергия", обеща Паунов.

Коментари

Задължително поле