Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Токсичната жена е една от най-странните мистерии

Рамирес умира 45 минути след постъпването й в клиниката.

В кръвта на Глория Рамирес са открити следи от различни лекарства

До 31-годишна възраст Глория Рамирес има съпруг, 2 деца и много приятели. Но освен това младата жена има и рак на шийката на матката в 4-ти стадий, който е открит 2 месеца преди събитията, описани в статия от 1994 г. Вечерта на 19 февруари 1994 г. жената е откарана в клиника в Ривърсайд (Калифорния) в много тежко състояние – понижено кръвно налягане, ускорен пулс и задух. Въпреки че Глория е в съзнание, тя дава глупави, непоследователни отговори на въпроси за това как се чувства.

Медицинският персонал веднага започва да спасява живота на пациентката. Още на път за болницата є е направено обдишване, инжекции за успокояване на сърцето и препарати за намаляване на стреса. Но нищо не помага. За да намалят сърдечната честота, лекарите решават да използват дефибрилатор. Когато свалят дрехите на жената, някои от присъстващите забелязват мазни петна по тялото є. Други медицински работници усещат миризмата на чесън, за която подозират, че идва от устата на пациентката.

Медиците, които се борят за живота на Глория, губят съзнание.

Медсестрата Сюзън Кейн се опитва да вземе кръв от Рамирес за анализ. Но щом слага иглата в ръката на Рамирес, тя подушва остра миризма на амоняк. Терапевтът Морийн Уелч също потвърждава миризмата на амоняк, излъчван от спринцовката. След това спринцовката попада в ръцете на лекуващия лекар Джули Горчински, която усеща същата миризма. Горчински забелязва, че в кръвта на Рамирес плават странни частици.

Най-лошото за Джули Горчински се случва, когато изведнъж започва да се гърчи в страшни конвулсии. Лекарката е диагностицирана с панкреатит, хепатит и промени в костната тъкан на коленете, така че трябва да се движи с патерици в продължение на няколко месеца. За щастие всички жертви в крайна сметка се възстановяват.

Реанимационните процедури не успяват да спасят Глория Рамирес, която умира 45 минути след пристигането си в клиниката. Но това се превръща в една от най-важните мистерии за съвременната медицина. Естествено обстоятелствата на такава странна смърт налагат разследване. Проведено е.

Тялото на жената е прегледано 3 пъти, но в клиниката не е намерено надеждно обяснение. В резултат на това Министерството на здравеопазването излиза с изявление, от което следва, че в болницата е възникнал масов пристъп на истерия сред лекарите, причинен от странна миризма. Този доклад предизвиква възмущение у служителите на болницата, които се оказват обвинени в липса на професионализъм. Допълнителни изследвания потвърждават, че токсичните изпарения се появяват от тялото на пациентката.

Кръвният състав на Глория Рамирес е проучен във Федералния изследователски център в Ливърмор. Според резултатите от него в кръвта на пациентката са открити много следи от различни лекарства, някои от които са обезболяващи. Това е разбираемо – Рамирес страда от силна болка и се опитва да я облекчи.

Да се открие източникът на амонячните изпарения от кръвта на Рамирес се оказва лесен въпрос – по време на болестта на нея є прилошава. И против гаденето особено ефективен е триметобензамид, който при разграждането си в организма произвежда амонячно съединение. Явно това лекарство Глория е вземала, за да облекчи състоянието си.

Най-странното вещество, открито в кръвта на Рамирес, е диметилсулфон. Това сярно съединение може естествено да се появи в организма от аминокиселини, но концентрацията му не може да бъде висока. В тялото на пациентката обаче то превишава нормите многократно. Съдебните експерти предполагат, че това вещество може да се образува от диметил сулфоксид, наречен още DMSO.

DMSO е лекарство, широко разпространено сред спортистите през 60-те години на миналия век и се използва за облекчаване на мускулната болка и намаляване на тревожността. Тази панацея обаче се оказва опасна – тестове върху мишки показват, че когато се използва дълго време, зрението може сериозно да пострада.

Възможно е Глория Рамирес да е употребявала DMSO, за да облекчи болката си. Когато към молекулите на диметилсулфона се добави един атом кислород, той се превръща в изключително токсичното вещество диметил сулфат. Неговите пари са в състояние незабавно да убиват клетките, засягайки вътрешните органи на човек. Тежкото отравяне с диметил сулфат може да бъде фатално.

Изглежда, че отговорът е намерен – лекарите, опитващи се да спасят Глория Рамирес, са натровени с диметил сулфат. Но не е ясно как диметилсулфонът се е превърнал в диметил сулфат в тялото на жената, тъй като все още не е наблюдавана директна конверсия на тези вещества в естествени условия.

Вторият съмнителен момент на тази версия е, че при отравяне с диметил сулфат човек се разболява след няколко часа. Хората в интензивното отделение загубват съзнание само след няколко минути прекарани около тялото на пациентката. А случаят с Глория Рамирес остава един от най-загадъчните в историята на медицината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.