Тома Белев уличен в лъжа от Валери Симеонов

В разпространяване на фалшиви новини бе уличен "зеления" Тома Белев (на снимката) от вицепремиера Валери Симеонов.

От няколко дни Белев разпространява в социалните мрежи информацията, че българската делегация, която е в Бахрейн за 42-та годишна сесия на Комитета на ЮНЕСКО, спи в луксозния 5-звезден хотел "Риц" за цени от 500 до 1500 лева.

Снощи Симеонов, който предвожда делегацията, обяви, че тиражираното от "природозащитника" не е истина - той и експертите от Министерството на околната среда и водите и Министерство на културата са отседнали в много по-евтини хотели.

Тома Белев опита да се измъкне, че не е написал, че са отседнали, а работели в "Риц" по становищата на страната ни за срещата. Симеонов обаче пусна снимка с пост на "еколога", който след това е редактиран. От нея се вижда, че преди да започне спора в публикацията изобщо не фигурира думата "работи" - тя е добавена впоследствие.

Вместо да се извини за откровената лъжа, Белев започна да обяснява как всъщност думите му са изопачени. Извинения не поднесе.

Ето публикацията на вицепремиера, под която е спорът с "природозащитника". В нея се включват и обикновени потребители, които наричат Белев лъжец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България