Тон нелегален тютюн за наргиле прибраха митничари на "Дунав мост 2"

Близо тон тютюн за наргиле без документи и 223 пакета с нелегален нарязан тютюн задържаха митнически служители от сектор „Борба с наркотрафика“ – звено Лом в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от Агенция „Митници“.

Контрабандната пратка е с 997 кг суровина за пушене на наргиле била открита при проверката на товарен микробус в района на Дунав мост 2 в ранните часове на 5 февруари. Колата с българска регистрация пътувала към Западна Европа, но при сканиране с рентген инспекторите забелязали необичайна плътност на стоката в буса. Започналото претърсване установило, че 40 от превозваните кашони съдържат пакети с надпис „Al Fakher“ с плодов мирис на тютюн.

Открити са били 997 пакета по 1 кг тютюн за наргиле, за които не се представени документи за платен акциз. Образувано е досъдебно производство, което е под надзора на Районна прокуратура - Видин. В лек автомобил, паркиран в района на пазара на Бяла Слатина, пък служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” на Дунавската митница са намерили 232 пакета с нарязан тютюн.

Нелегалната стока, без български акцизен бандерол, с общо тегло 22,8 килограма е била предназначена за продажба на дребно. Нейн собственик се оказала 25-годишна жена. По случая също е образувано досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле