Трансджендър джедаи ще „разнообразяват“ „Междузвездни войни“

Могъщите корпорации „Лукасфилм“ и „Марвел“ продължават да използват класически заглавия и канони от популярната култура, за да разпространяват политическа пропаганда. 

Преди дни тези компании представиха на света първите „трансджендър, небинарни“ джедаи в комиксите „Star Wars: The High Republic", които са част от мултимедийната империя на „Междузвездни войни“, включваща филми, тв серии, новели, играчки и всякакви други брандирани продукти. 

Политически правилните и „инклузивни“ джедаи Терек и Серет са на корицата на новия комикс и са промотирани като част от LGBTQ общността, която постоянно се разраства на буквички в съкращението. 
От корпорацията обявиха, че са горди да представят ексклузивната корица с транс джедаите, която била част от техните усилия да „разширят репрезентацията“ на любимата на милиони измислена галактика. 

Политически коректни медии и активисти приеха транс джедаите за чудесна стъпка в правилната посока, но призоваха те скоро да бъдат част и от новите филми, за да има „още повече репрезентация и инклузивност“.

Много фенове на сагата „Междузвездни войни“ обаче са отвратени и разочаровани от бруталния начин, по който създадената преди десетилетия митология се е превърнала в художествено осакатена, но преливаща от политика и партийни послания платформа за пропаганда. 

Наскоро „Лукасфилм“ и „Дисни“ ядосаха милиони почитатели на поредицата и след като уволниха актрисата Джина Карано от сериала „Мандалорецът“, защото си позволи да критикува господстващата в САЩ политически коректна догма и постоянното медийно демонизиране на републиканци и гласували за Тръмп.

 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино