Треньор обезвреди въоръжен ученик с... прегръдка (ВИДЕО)

Зашеметяващи кадри от камера за наблюдение в американско училище показват момента, в който треньор обезоръжава ученик, носещ пушка, с... прегръдка. Историята е от 17 май, но видеото вижда бял свят едва сега.

Кийнън Лоу, треньор по футбол и лека атлетика в гимназията Parkrose в град Портланд, щата Орегон, може да бъде видян да се разхожда из коридорите и да влиза в една от класните стаи. Когато се появява след няколко секунди, той държи пушка и се отдръпва назад от ученика Ангел Гранадос-Диас. В същия момент друг учител успява да вземе оръжието.

Тогава Лоу прегръща Гранадос-Диас го задържа поне за минута. В един момент изглежда, че Гранадос-Диас се опитва да се освободи, но Лоу продължава да го държи.

В крайна сметка полицията пристига бързо и задържа Гранадос-Диас. Лоу пък е приветстван герой след инцидента.

Първоначалната информация сочеше, че Лоу е успял да събори ученика на земята, но видеото, публикувано от окръжната прокуратура в петък, показа, че развръзката е съвсем различна.

19-годишният Гранадос-Диас е страдал от криза на психичното здраве по време на инцидента и е наказан с едва три месеца пробация. Признал се е за виновен по обвиненията за внасяне на заредено оръжие в обществена сграда.

Коментари

Задължително поле