Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново

Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Трима варненци са арестувани във вторник от полицаи във Велико Търново заради екшън и заплахи за паркоместа край заведение на „Макдоналдс“ в старата столица. заради пост в групата „Дивотия до шия“, където от безхаберие след сигнал на спешния телефон се жалва Иво Мирчев.

При хайка на магистралата е бил спрян мерцедес на варнененец, известен като Сакъза. Заедно с него били закопчани и двамата му охранители. Тримата са задържани за 24 часа заради отправени заплахи срещу мъжа, който е подал сигнал срещу тях на 23 април.

Дежурният в областната дирекция на МВР пък, който трябва да предава съобщенията от спешния тел.112 решил, че обаждането за скандал на паркинга не е важно. Според неофициална информация полицаят е отстранен и пратен на улицата като пеши патрул, а срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Така заради липсата на съобщение за скандала търновската полиция не се е намесила в понеделник, а засегнатият Иво Мирчев е потърсил гласност в социалните мрежи и направил клип как варненци не му дават да паркира на празния паркинг и го плашат със саморазправа.

На път за София той се отбил до заведението за бързо хранене в старата столица. Не можел да паркира заради два луксозни автомобила, спрели напречно и заели няколко от свободните паркоместа. Охранителите реагирали остро на молбата да преместят една от колите, а мъжът подал сигнал на телефон 112. Екип на полицията обаче така и не пристигнал. По-късно органите на реда установили чия собственост са лимузините с варненска регистрация, а вчера Сакъза и хората му са арестувани. За мъжа с любопитния прякор имало данни, че е в бизнеса с автокражби.

„Неколкократно ме заплашиха с физическа саморазправа за това, че аз правих снимки на това, което се случваше. Първата беше, когато помолих да паркирам колата си. Но не заплахата е важна, а това, че очевидно има възраждане на мутрите и като граждани търпим нещо подобно да се случва. Очаквам МВР да види кои са тези хора, които могат да си позволят на публично място да се държат толкова арогантно. Институциите показват, че не работят. МВР, НАП да направят проверки”, призова Иво Мирчев в социалните мрежи.

Коментари

Задължително поле