Три месеца затвор за мъж, нарушил 4 пъти заповед за защита от домашно насилие

Снимка: Архив

След като тормозил родителите, хулиганът обиждал, плюл и удрял полицаи

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебната фаза споразумение, осъдиха на три месеца лишаване от свобода при строг режим, мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие и хулиганство.

Д. М. е признат за виновен и осъден за това, че на четири пъти миналата година в село Ресен не изпълнил заповед за защита от домашно насилие. Със съдебно решение той бил отстранен от съвместно обитаваното с родителите си Д. М. и Й. М. жилище. Освен това му било забранено да приближава на по-малко от 100 метра от къщата, местоработата, местата за социални контакти и отдих на двамата за срок от осемнадесет месеца.

На 18 януари миналата година обаче Д.М. отправял обиди и псувни към служителите на РУ - Велико Търново в Областната дирекция на МВР и се изплюл два пъти в лицето на единия полицай. Тези действия били съпроводени със съпротива срещу орган на власт, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, блъскайки ги и бутайки ги с ръце по цялото тяло когато му слагали белезници, което по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментари

Задължително поле