"Труд" меродавен и в Гърция

„Прото тема“ препечатва коментар на кореспондентката ни в Атина Бойка Атанасова, медията има 26 милиона читатели месечно

Българската журналистика има авторитет и в Гърция. Вестник „Труд“ заслужи честта единствен да бъде цитиран от водещата гръцка медия „Прото тема“ за отразяване на трагедията в район Мати, който бе изпепелен от библейски пожар, избухнал миналия понеделник.

Читателска аудитория през юни месец на сайта Protothema.gr гони рекордните 26 милиона читатели.

Под заглавие: Български вестник за трагедията в Мати: „Не искаме повече сълзи в очите на гърците“, медията публикува първа страница на в. „Труд“ от 30 юли и подробно цитира коментара в нашата медия за „Люлеещите се основи на гръцкото строителство“.

„Кореспондентът на българския вестник „Труд“ в Атина Бойка Атанасова коментира трагедията в Мати, като посочва, че една от основните причини за бедствието е произволното строителство, което преобладава през последните десетилетия в този регион. Българската журналистка описва с черно мастило порочния кръг на строителство в Гърция, което в крайна сметка се „легализира“ с благословията на държавата заради... данъци и не само. Атанасова се надява, че библейското бедствие в Мати ще постави началото на необходимите промени, така че „да няма повече сълзи в очите на гърците“, пише сайтът „Прото тема“.

В обширен репортаж медията публикува част от коментара на в. „Труд“. После той беше цитиран и от редица други издания в цяла Гърция.

В последвалите мнения под публикациите гърците с тъга констатират: „Има право. Тя казва всичко!“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят