Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Лаура Кьовеши е окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

Тръгва разследване за изтезание на дете в Център в Шумен

 Öåíòúðà çà íàñòàíÿâàíå îò ñåìååí òèï-1 æèâåÿò 14 äåöà è îáùèíà Øóìåí âå÷å òúðñè äðóã äîñòàâ÷èê íà óñëóãàòà

Районната прокуратура в Шумен е образувала в петък досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че е изтезавал 15-годишно момче, намиращо се под негови грижи.

Става въпрос за Центъра за натастаняване от семеен тип „Слънчево детство“-1, където живеят 14 деца с различни умствени и физически увреждания. До образуване на досъдебното производство се стига след разпоредена на 12 юли т.г. проверка на получен сигнал по електронната поща в Районната прокуратура в Шумен за бито дете в дома, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Както „Труд“ писа, в социалната мрежа Фейсбук изтече скандален 16-секунден аудиозапис, в който ясно се чува как жена крещи обиди на дете, а то реве неистово и моли „чакай, чакай“. Жената вика: „Няма да те чакам, ей животно, ще те убия! Напоследък си станал невъзможен, качихте се на главите ни отгоре“.

Детегледачката от Център-1 Хюлия Арон призна пред журналисти, че тя е автор на записа. С мобилния си телефон документирала грозна сцена, разиграла се на 6 юли сутринта в дома. Арон посочи и извършителя: „Деница Атанасова е на записа. Това дете обича да краде, той беше взел телефона на Деница и го скрил, тя явно го намери и се започна… Биеше го с ръце по гърба, врата“. Ръководителя на Център-1 Марина Андонова обяви записа за монтаж, отрече гласа да е на нейн служител. Обвинената възпитателка също отрече.

От прокуратурата съобщават, че в хода на проверката жена, която твърди, че е очевидец на побоя над 15-годишното момче, е предоставила мобилен телефон и флашпамет със запис на инцидента. Разследването продължава с процесуално-следствени действия.
Междувременно стана ясно, че община Шумен, която отговаря общо за три къщи за настаняване от семеен тип, изградени по европроект, търси външна организация за предоставяне на социалните услуги в Център 1 и 2.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.