Тръмп назначи министъра на вътрешната сигурност за шеф на канцеларията си

Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи министъра на вътрешната сигурност Джон Кели за нов ръководител на канцеларията на Белия дом на мястото на Райнс Прибъс. Промяната беше обявена в профила на държавният глава в „Туитър“, ден след като новият директор на комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи обвини Прибъс, че изнася информация на медии.

„Имам удоволствието да ви съобщя, че току-що назначих генерал/министър Джон Ф. Кели за ръководител на канцеларията на Белия дом“, посочи Тръмп.

Временно поста на Кели поема зам.-министърът на вътрешната сигурност Илейн Дюк, информира БТВ.

Прибъс посочи пред Си Ен Ен, че е подал оставка, след като Тръмп интуитивно усетил необходимостта от политическо „презареждане“. „Президентът на САЩ е в правото си по свое усмотрение да промени курса и да натисне копчето за презареждане. Подадох оставка, президентът я прие. Според мен той има поразителен политически усет и (...) е истински професионалист“, заяви Прибъс.

67-годишният пенсиониран военноморски генерал Джон Кели заяви, че за него отправената му молба да заеме поста начело на канцеларията на Белия дом е чест. Той похвали също персонала на повереното му министерство, поздравявайки служителите си за „великите дела, които извършват всеки ден в защита на родината“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка