Тъкър Карлсън след интервюто: Путин не е добър в обясненията, но е много ядосан (ВИДЕО)

Ако мислите, че Путин ще даде Крим в замяна на мир, вие сте лунатици

Американският журналист Тъкър Карлсън призна, след двучасовото си интервю с Владимир Путин, че руският президент „ не е добър в обясненията".

Във видео, публикувано след разговора между двамата в Кремъла, Карлсън, показва обемиста папка с копия на исторически документи, дадена му от Путин и коментира, че той „не е човек, който дава много интервюта“.

"Той не може да обясни. Но очевидно прекарва много време в свят, в който не трябва да обяснява", казва Карлсън и допълва: „Путин не дава много интервюта, не е добър в обясненията. Той е умен, няма съмнения, но не трябва да се обяснява. Той не изложи случая си много последователно. Много е ядосан заради отхвърлянето от страна на Запада". 

Отхвърляйки възприетото схващане, че Русия е експанзионистична сила, Карлсън казва: „Русия не е експанзионистична сила, защото идеолозите, които управляват Държавния департамент на САЩ, искат да го представят като Хитлер или империалистическа Япония. Русия е най-голямата земя в света и има 80 провинции. Те имат повече от достатъчно природни ресурси. Идеята, че искат да превземат Полша е абсурдна. Те искат сигурни граници и няма доказателства".

"Ако мислите, че Путин ще даде Крим в замяна на мир, вие сте лунатици", обръща се журналистът към американската администрация.

"Не съм съвсем сигурен какво мисля за интервюто. Ще ми отнеме година, за да реша какво е било", казва в заключение Карлсън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка