Търг за колата на Клиф Ричард

Продава се славен Corvette Stingray от 1963 г. на 111 000 км

Ако можеше да говори, този Corvette Stingray щеше да разкаже многобройни истории за легендите на попмузиката от 60-те години на миналия век, когато е бил притежание на сър Клиф Ричард. Британският певец, китарист и актьор купува сребристия кабриолет като нов в апогея на музикалната си кариера през 1963 г., след като песента му Summer Holliday става хит номер едно в света. По това време изпълнителят е властелин на класациите на най-продаваните автори в Обединеното кралство. Само Елвис Пресли и „Бийтърс“ имат повече тиражирани сингъли във Великобритания от него.

Удостоеният с рицарско звание „сър“ Клиф Ричард е луд фен на американските коли и на младини купува няколко емблематични щатски автомобила. Сред тях е и този Corvette Stingray, който ще бъде продаден на търг в Англия в началото на ноември.

Бъдещият купувач трябва да извади поне 60 000 лири, за да седне зад волана на прочутия музикант. Наскоро кабриолетът е бил обновен и е получил с нови кожени седалки. Повечето компоненти са оригинални и се намират в отлично състояние. Автентично е и радиото Delco, на което Клиф Ричардс е слушал актуалните хитове и собствените си песни.

Бъдещият собственик на покрития с история Corvette Stingray ще получи сервизна книжка с подписа на известния първи собственик, както и албум с негови снимки с автомобила. За 56-годишното си съществуване колата е навъртяла само 69 000 мили, които се равняват на 111 000 км. Двигателят е V8 с работен обем 5,4 л и мощност 250 к.с.

Коментари

Задължително поле