Търсят най-добрия шофьор на камион

Състезанието е в събота в София

Финалистите в конкурса за най-добър европейски шофьор на камион в България ще излъчат носителя на наградата и неговите подгласници в събота. Домакин на надпреварата е кампусът на столичното Висше транспортно училище „Т. Каблешков“ на ул. „Гео Милев“.

Конкурсът се организира от Scania и е най-голямото състезание за професионални шофьори в света. Тримата най-добре представили се водачи на национално ниво в България ще заминат за световния финал в Швеция през май, а първият от тях ще се състезава за голямата награда заедно с представители на останалите държави.

В конкурса за най-добър европейски шофьор на камион се оценяват разностранни качества на водачите като способностите им да карат безопасно, екологично и за време. Кандидатите за победата трябва да са овладели всички аспекти на професията като маневриране, реакция при пожар, умение за обезопасяване на товара и др. Необходимо е да притежават валидно свидетелство за категория C+E, карта за тахограф. Организаторите на конкурса от Scania и техните партньори са подготвили многобройни изненади за участниците и гостите на състезанието за най-добър шофьор на камион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили