Убийството в Езерово е извършено след изпито голямо количество ракия

Убийството на 54-годишния строител в новозагорското село Езерово е извършено, след като жертвата и уличените в тежкото умишлено престъпление изпили голямо количество ракия, съобщи директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков.

Скандалът е избухнал заради дреболия, разменени реплики. Но е предизвикал агресията на Пламен П. и Иван М., които са нанесли побой до смърт, с метален прът. После тялото на убития е било изхвърлено недалеч от дома, където са се запивали.

Ст.комисар Величков съобщи, че е имало процесуално следствени действия на пет места в Езерово, доказващи авторството на престъплението. Убитият мъж, от Варна, пребивавал едва от четири-пет дни в новозагорското село, където си намерил работа като строител. Като строители работели и убийците му, на същия обект. Познавали се от там.

Спрямо двамата задържани са предявени обвинения за умишлено убийство в съучастие, като деянието е било извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. Този текст на НК предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Окръжната прокуратура е внесла в Окръжния съд искане Пламен П. и Иван М. да бъдат задържани под стража, съобщи говорителката на обвинението прокурор Ваня Белева. Съдът е уважил искането и на двамата е наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право