Убийство с вилица след любовен скандал (обзор)

Проверяват дали жертвата и килърът са били пияни и дрогирани

Млада жена бе пребита, душена и прободена с вилица в окото в хотелска стая в центъра на София.

08-02aТрупът на 24-годишната Златена Стоянова от Гълъбово бил открит днес малко след 7,30 часа на петия етаж в хотел “Рила”. Полицаите се натъкнали на зловещата находка, след като от рецепцията ги повикали заради мъж с неадекватно поведение и с рани от борба, каза комисар Калоян Милтенов от столичната полиция.

Оказало се, че 37-годишният Димитър Ръжев от Пловдив пристигнал в столицата заедно със Златена на 15 декември. Жената наела стаята, а двамата три дни гуляли по заведения в София, казаха запознати с разследването. По неофициална информация ще се проверява версията, че те били под влиянието на алкохол и наркотици.

В нощта на неделя срещу понеделник в стаята им избухнал скандал между тях. Ръжев се нахвърлил върху жената и блъскал главата й в стена. После я душил, а смъртта настъпила от забита в окото вилица.

Предполага се, че скандалът между тях избухнал заради любовните им отношения. Свидетели на убийството няма, казаха полицаи. Оттам допълниха, че Димитър Ръжев е криминално проявен и има данни, че има психически отклонения. Според негови съседи от пловдивското село Брестник, откъдето той е родом, Димитър е лежал в затвора за наркотици. След това съпругата му избягала от него, тъй като често посягал да я бие.

В фейсбук е отбелязано, че Златена има връзка с друг мъж.

Коментари

Задължително поле