Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Удължават срока за касовите апарати Дават на бизнеса още четири месеца

Дават на бизнеса още четири месеца, за да изпълни изискванията за касовите апарати.

Онлайн магазините ще имат време до 31 март

Софтуерът за управление на продажбите трябва да отговаря на новите изисквания до 31 януари 2020 г.

Срокът за смяна на касовите апарати от фирмите, които използват софтуер за управление на продажбите (СУПТО) ще бъде удължен с четири месеца, научи „Труд“. Очаква се още в петък Министерството на финансите да пусне за обществено обсъждане промени в Наредбата Н-18 за отчитане на продажбите в търговските обекти.

Предложението е на фирмите да бъде дадено време до края на януари 2020 г. да сменят или модифицират касовите си апарати вместо записания в Наредбата срок до 30 септември. Така от 1 февруари следващата година, ако в един търговски обект има софтуер за управление на продажбите и касов апарат, те ще трябва да са свързани помежду си. Софтуерът ще трябва да управлява всички фискални устройства в търговския обект като касова бележка ще се отпечатва само след подаване на данни от софтуера. А НАП ще получава по електронен път информация за реализираните продажби на всеки 5 минути.

За електронните магазини срокът за изпълнение на изискванията на Наредба Н-18 се предлага да бъде удължен до 31 март 2020 г. В момента Наредбата изисква търговците, които оперират онлайн магазини, да ги регистрират и като софтуер за управление на продажбите, тъй като реално през онлайн платформата се обработват данни за поръчани количества и цени.

Срокът за изпълнение на новите изисквания от фирмите със софтуер за управление на продажбите (СУПТО) ще бъде удължен за втори път. Регистрираните по ДДС търговци, които нямат СУПТО, трябваше да сменят или модифицират касовите си апарати до 31 март. А за търговците със СУПТО срокът беше удължен до 30 септември. На срещи с НАП обаче представители на бизнеса обясниха, че не могат да спазят този срок и поискаха удължаване. Сред проблемите е изискването всеки използван от бизнеса софтуер за управление на продажбите да бъде модифициран според новите изисквания и да бъде регистриран в НАП.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.