Удължиха забраната за полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания

Изтичащата днес първоначална забрана за всички полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания се удължава до 12 април, съобщиха от министерство на транспорта (МТИТС).

Българската страна може да потърси алтернативни мерки, включително при необходимост допълнителни полети до Италия и Испания, за транспортирането на български граждани, които биха желали да се върнат в България.

Всички пристигащи пътници (български граждани и чужденци) от тези държави подлежат на 14-дневната карантина, се уточнява в заповедта. Забраната е известена на всички въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз на Общността, извършващи превоз на пътници, товари и поща от/до територията на България.

Няма ограничения за товарни полети, включително поща, за изпълнението на държавни полети, хуманитарни полети и такива за оказване на спешна медицинска помощ, както и кацания по технически причини на въздухоплавателни средства на летища на територията на България, уточняват от МТИТС.

По отношение на железопътния транспорт - с продължаване на заповедта до 12 април са спрени всички международни влакове, извършващи трансграничните пътнически превози до и от съседните страни - Турция, Гърция, Сърбия и Румъния.

Коментари

Задължително поле