Ужасяваща катастрофа с петима загинали, между които две деца

Снимка: Архив

Изяснява се самоличността на жертвите

Ужасяваща катастрофа с петима загинали, между които две дечица, е станала на главния път София - Варна, близо до разклона за омуртагското село Камбурово.

Сигналът за трагедията е подаден към 15,58 часа в неделя. „Рено Каджар”, пътуващо в посока София и с регистрация от столицата, внезапно е навлязло в насрещната лента и е ударило челно шуменски „Ситроен”. Във втората кола са пътували мъж и жена, вероятно семейство, както и две деца. Все още не се знае дали възрастните са родители на децата или са близки роднини.

По първоначални данни момиченцето е на около 3-4 годинки, а баткото на около 10-11 години.

Изяснява се самоличността на хората в колата, които не са имали никакъв шанс при ужасяващия удар. Възможно е хората да не са от Шумен, а само регистрацията да е от там, но всичко все още е първоначалнни данни.

Загинал е и шофьорът на джипа, който бил видимо над 60-годишна възраст. Вероятно му е прилошало или е получил някакъв тежък внезапен здравословен проблем, заради който колата е нахлула рязко в другото платно.

На катастрофата е имало свидетели, които веднага са сигнализирали спешна помощ и полицията и са опитали да помагат, но и към 18 часа телата на загиналите все още не са били извадена от помлените коли, казаха шокирани от кошмара хора, присъстващи на мястото.

Движението в участъка е преустановено. Създадена е временна организация на движението, като на пътуващите в посока София се предлага обходен маршрут през селата Камбурово и Изворово и съответно в обратен ред за тези в посока Варна. Движението се регулира от екипи на РУ-Омуртаг. В момента се извършва оглед на местопроизшествието. На място са екипи на полицията, пожарната, спешна помощ.

Коментари

Задължително поле