Дженифър Анистън показа как захвърля дрехите си

До 1200 лв. помощ за висшисти, които се върнат да работят в България

Бурята „Глория“ удари Испания с най-високата вълна в историята на Средиземно море (ВИДЕО)

Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Уличен в убийство по обувка не я припознава

Този прозорец бил строшен и мъжете нахлули при бабата

Син, баща и чичо, грабили и убили старица в шуменското село Памукчи, пак застанаха пред съда 5 г. след извършване на злодейството. Този път делото срещу Радослав Анков-Кьора/25г./, баща му Иван Асенов-Домузчията/48г./ и чичо му Милко Асенов-Мадража/38г./ за грабеж, придружен с убийството на баба Айша/88г./, се гледа от окръжния съд в Търговище. То е било върнато от ВКС на нов състав.

Казус „ала Пепеляшка“ се разиграва пак по делото, защото Иван Асенов е уличен през 2013 г. по обувката му, по която е открита ДНК от жертвата /стомашен сок по бомбето б.а./. Той бил категоричен, че никога не я е обувал и не е негова, но направени нови експертизи установили, че именно той я е носил, каза прокурорът Орлин Куздов от шуменската окръжна прокуратура. Мъжът всячески опитвал да заблуди експерти, но освен, че съвпадал номерът 41-ви, по обувката имало и негово ДНК.

Окръжният съд в Търговище налага на Иван Асенов 18 г. затвор, а на сина му Радослав 20 г.

Установено е, че младият здрав мъж е изтезавал старицата. На чичото Милко са наложени 16 г. затвор. Всеки от осъдените дължи по близо 3500 лв. разноски, направени в досъдебната и съдебна фаза. Прокурор Куздов няма да протестира присъдите, счита ги за справедливи. Тримата наказани може да обжалват пред Апелативен съд-Варна.

Баба Айша, която била женски ходжа, стана жертва на тримата мъже от рода Гюлините, известни с многобройните си посегателства в Шуменско, през февруари 2011 г. Те нахлули в двора на къщата й, докато тя вечеряла в пристройка. Таршували на втория етаж, но открили само три бакъра и кабел. Бабата ги усетила и започнала да чука по прозореца си, за да ги прогони. Стъклото паднало и те нахлули при нея. Започнали да ровят за пари, изкопали даже пръстения под. Започнали да я бият. Радослав я налагал с юмруци по цялото тяло, потрошил й главата, ребра, душил я с ръце. Намерили Коран и я накарали да се закълне в него, ако наистина няма пари. Жената имала 17 лв., които те не открили. Зарязали я, а тя издъхнала в мъки на другия ден.

Когато полицаи открили известните апаши, Милко разказал много неща. Когато ги извикали за разпит в РУ-Нови пазар още там Домузчията опитал да се отърве от фаталните обувки. Хвърлил ги в кошче и обул галошите на жена си. Обяснявал, че краката му се били намокрили. Смята се, че ролята му в грабежа, завършил със смърт е, че превозил групата с автомобила си „Опел Омега“ и ги пазил по време на злодейството.

След ареста им в тяхното село Преселка, в което нямаше необрана къща, вече е по-спокойно.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.