Президентът Радев: Преодоляването на растящите неравенства е фундаментален проблем за обществото ни

Хора от САЩ и Унгария купуват имоти край морето Взимат втори дом на кредит

РЗИ: Качеството на водата в жилищен блок в Перник е влошено заради остаряла вътрешна водопроводна система

В Европа инвестират в домове за хора над 80 г. Германия и Франция са най-привлекателни

Оставиха за постоянно в ареста Данчо Катаджията

Нови стипендии за БГ студенти във Великобритания Университети със стратегии за привличане на кандидати след Брекзит

През 2020 г. имотите остават атрактивни

Катастрофа между бус и тир на магистрала „Струма“, двама пострадали

Касовите апарати без връзка с НАП до 72 ч.

Борисов: Прокуратурата не е място, където да се решават политически препирни (ВИДЕО)

Задължително ли е медицинско, преди да започнем работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 февруари 2020

Париж вещае кръв за сделка с Лондон

Борисов: 58 милиарда лева е износът на България през 2019 г. (ВИДЕО) Премиерът и президентът си стискаха ръцете на отбелязването на 30-годишнината от учредяването на КНСБ

Жилищата в София са най-достъпни от 10 години Най-често дават 90 хил. евро за нов дом

Урсула фон дер Лайен: Великобритания няма да има време да сключи търговска сделка преди излизането си от ЕС

Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен смята, че е невъзможно Великобритания да договори цялостна сделка, обхващаща всички аспекти на Брекзит, в рамките на срока, определен от Борис Джонсън.

Фон дер Лайен предупреди, че цената на „чистия Брекзит“, който премиерът преследва, ще бъде „дистанционно” партньорство с ЕС.

Ако Великобритания не приеме равнопоставени условия във търговските позиции с ЕС след Брекзит, неизбежно ще има пречки за британското производство, каза тя в реч в Лондонското училище по икономика. В рамките на същото събитие главният преговарящ за Брекзит на ЕС Мишел Барние предупреди в импровизиран разговор, че излизането от ЕС не е лесен процес и включва предоговаряне на „600 международни споразумения“, както и ново споразумение за свободна търговия.

Фон дер Лайен каза още, че ЕС ще даде приоритет на отделни елементи от споразумението, за да се предотврати напускане на Великобритания от ЕС при условията на Световната търговска организация. Тя също така предупреди, че колкото по-близо Великобритания остане до ЕС, толкова по-голям е шансът за сделка, която ще предотврати Брекзит без споразумение. „Колкото повече различия има, толкова по-отдалечено ще бъде партньорството“, каза Фон дер Лайен. „Без удължаване на преходния период след 2020 г. не можете да очаквате да постигнете съгласие по всеки един аспект от новото ни партньорство. „Без свободата на движение на хора не можете да имате свободно движение на капитали, стоки и услуги. Без равнопоставени условия в областта на околната среда, труда, данъчното облагане и държавните помощи, не можете да имате най-висококачествен достъп до най-големия единен пазар в света. „, обясни председателят на ЕК.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.