Условна присъда за катастрофа със загинала жена

Снимка: Архив

Трагедията е станала на опасен завой и мокър път в прохода Боаза

Условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок получи 65-годишен водач от Добрич заради катастрофа край Търговище, при която е загинала жена.

Трагедията стана през ноември миналата година на главния път София-Варна, в прохода Боаза, който е мястото с най-висока концентрация на катастрофи в Търговищко.

След остър завой, на мокър път, управлявана от добричкия водач кола „Фолксваген Голф” се унесла и завъртяла на пътя, удряйки се в такси. При сблъсъка пострадаха петима души. Най-тежко беше състоянието на 64-годишна жена, която пътувала в добричкия автомобил. Таксиметровият шофьор и тримата му клиенти също са били ранени, но по тогавашни данни били с натъртвания и порезни рани.

От делото, заведено срещу шофьора от Добрич, става ясно, че пътуващата с него жена, която беше най-тежко ранена, е починала в последствие в болницата.

Той е даден на съд за причинената по непредпазливост смърт на жената. В присъдата е записано, че не е съобразил скоростта с опасния път, който е остри завои, а настилката е била мокра. Отчетено е, че е направил всичко възможно да помогне на пострадалата. Двамата са с еднакви фамилии и вероятно са били съпрузи, но информацията не е потвърдена.

Водачът трябва да плати и разноски на полицията в размер на 580 лв.

Шофьорската книжка му е отнета за срок от една година.

Това е поредният шофьор, попаднал в капана на опасния път в прохода Боаза, за чието обезопасяване през годините бяха предприети множество мерки, но остава все така рисков. Според водачи, отсечката се нуждае от допълнителни експертизи и действия.

Коментари

Задължително поле