Условна присъда за мъж, мамил с фиктивна продажба на автомобил

Снимка: Архив

Извършителят пускал снимки в сайт на чужди и атрактивни коли и искал капаро

Районна прокуратура – Велико Търново постигна осъдителна присъда по отношение на мъж, извършил измама с фиктивна продажба на автомобил. Наказан е с една година условно с изпитателен срок от три години.

К.Д. е признат за виновен за това, че на 15 април 2016 г. заблудил Г. В. от Горна Оряховица Обещал, че ще му продаде лек автомобил „Опел Астра“, след като предварително му бъде заплатено, чрез куриерска фирма капаро в размер на 200 лева, с което му причинил имотна вреда в размер на 200 лева.

К.Д. решил да си набави средства чрез измами, като публикува фиктивни обяви за продажба на автомобили на атрактивни цени, въпреки, че не е техен собственик. Освен това той искал от кандидат-купувачите заплащане на капаро, чрез куриерски фирми. Публикувал в сайт обява за продажба на лек автомобил „Опел Астра“, за 2500 лева, снимки на автомобила и телефонен номер за контакт. Сим-картата с този абонатен номер бил закупил „на черно“ която се водела на М. И., на чието име били регистрирани множество сим-карти.

Същия ден пострадалият Г. В. позвънил на посочения в обявата телефонен номер. По време на разговора К.Д. обяснил, че автомобилът се намирал в Ямбол, както и, че, ако желаел да го закупи, трябвало да му изпрати капаро в размер на 200 лева, чрез куриер. Пострадалият превел поисканата сума, като се уговорили на следващия ден, да се срещнат в Ямбол. В уречения ден обаче от продавача нямало и следа.

Присъдата подлежи на обжалване пред окръжен съд – Велико Търново.

Коментари

Задължително поле