Голямото дерби Аякс – Фейенорд и два сблъсъка за титли в UFC са акцентите през уикенда по спортните канали на Мтел

20 украински моряци протестираха за заплатите си Корабът "Амсел" е арестуван във Варна за дългове към банка и фирми

3 години условно за студент убил търновец без причина Любомир Дерменджиев ще плаща 100 000 лева кръвнина на майката на жертвата

Данъчните в Бургас бесни на нарушител в училище Запечатаха ученически стол заради касови бележки

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Каракачанов: Не може в Европа да си измисляме проблеми, които ни разединяват

Хъркането, риболовът и вегетарианството могат да доведат до развод

8 месеца затвор условно за 79 лева подкуп, предложен на полицай

Николай Нанков: От 25 години има финансов недостиг за пътния сектор

Велико Търново е сред водещите генератори на икономически растеж в България Инвестиционната среда в Старата столица става все по-добра

Общински съветник дари кувьоз на детско отделение

Ирена Анастасова, БСП: Настояваме да бъдат отменени одобрените учебни програми по история за 10-и клас

Съдят младеж за жесток побой на момиче за отказ от секс

Карлес Пучдемон може да управлява Каталуния от Белгия

Фоторедакторът на „Труд“ Цветан Томчев откри изложба в Будапеща

Условна присъда за частен съдебен изпълнител, присвоил 294 584 лева

294 584 лева присвоил частният съдебен изпълнител от Търговище Стойко Аспарухов. Парите били собственост на фирма от Търговище и били предназначени за плащане по изпълнителни дела. Те били поверени на съдебния изпълнител да ги пази и управлява за удовлетворяване на взискателите. Вместо това, от декември 2011г. до февруари 2013г., Аспарухов теглил касово различни суми от тях.

За присвояването в големи размери той е осъден условно на 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Съдът го лишава от право да упражнява дейност, свързана с пазене и управление на чуждо имущество за 5 години.

Поредната присъда за Аспарухов е от Районния съд в Шумен. Съдът е определил общо наказание по настоящата присъда с други 4, постановени в Шумен и Разград. Присъединява се и глоба в размер на 1000 лева, наложена по присъда от Великотърновския съд по дело от 2013г.

Аспарухов е осъден да заплати на фирмата цялата изтеглена сума от 294 584 лева, като обезщетение за причинените на дружеството имуществени вреди в резултат на извършеното от него престъпление. Той трябва да плати и 11 783 лева държавна такса върху уважения размер на гражданския иск. Дължи още 864 лева деловодни разноски, както и 5 лева такса за служебно издаване на изпълнителен лист. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

В началото на тази година Аспарухов беше временно отстранен от длъжност, тъй като срещу него се води дисциплинарно производство.

Делата, по които работи, бяха прехвърлени на негов колега от Разград.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.