На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Условна присъда за частен съдебен изпълнител, присвоил 294 584 лева

294 584 лева присвоил частният съдебен изпълнител от Търговище Стойко Аспарухов. Парите били собственост на фирма от Търговище и били предназначени за плащане по изпълнителни дела. Те били поверени на съдебния изпълнител да ги пази и управлява за удовлетворяване на взискателите. Вместо това, от декември 2011г. до февруари 2013г., Аспарухов теглил касово различни суми от тях.

За присвояването в големи размери той е осъден условно на 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Съдът го лишава от право да упражнява дейност, свързана с пазене и управление на чуждо имущество за 5 години.

Поредната присъда за Аспарухов е от Районния съд в Шумен. Съдът е определил общо наказание по настоящата присъда с други 4, постановени в Шумен и Разград. Присъединява се и глоба в размер на 1000 лева, наложена по присъда от Великотърновския съд по дело от 2013г.

Аспарухов е осъден да заплати на фирмата цялата изтеглена сума от 294 584 лева, като обезщетение за причинените на дружеството имуществени вреди в резултат на извършеното от него престъпление. Той трябва да плати и 11 783 лева държавна такса върху уважения размер на гражданския иск. Дължи още 864 лева деловодни разноски, както и 5 лева такса за служебно издаване на изпълнителен лист. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

В началото на тази година Аспарухов беше временно отстранен от длъжност, тъй като срещу него се води дисциплинарно производство.

Делата, по които работи, бяха прехвърлени на негов колега от Разград.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.