Ученици дариха на Родилното отделение в Горна Оряховица 2110 лева

Управителят на МБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Иван Иванов и началникът на АГО д-р Михаил Милатович посетиха СУ "Георги Измирлиев" в Горна Оряховица по повод благороден жест на учениците от началния курс и техните учители. Те дариха на Родилно отделение 2110 лева. Парите бяха събрани в акцията „Пари за благотворителност вместо цветя“ за първия учебен ден, когато деца и учители се отказаха от букетите и в дарителска урна събраха 2 110 лева за нуждите на бебета и родилки.

Гостите бяха посрещнати от директора на училището Криси Аврамова, която ги представи в конферентната зала, пълна с малчугани от първи до четвърти клас и техните учители.

На инициаторката на акцията - Славка Стефанова, класен ръководител на II А клас, д-р Иванов връчи поздравителен адрес, а д-р Милатович - кошница с цветя - символична благодарност към всички добротворци.

"Похвално е, че в Горна Оряховица има педагози, които със сърце и личен пример възпитават в хуманност и доброта подрастващите!, се обърна към децата и учителите д-р Иванов. "Прекрасно е, че още в най- малка възраст изграждате у децата стойностна ценностна система и ги стимулирате да бъдат съпричастни към нуждаещите се! Пожелавам на всички вас да бъдете все така с отворени сърца към слаби, болни и нуждаещи се, да вярвате в доброто и да работите за благородни каузи!"

Д-р Иванов допълни, че в днешния сложен свят да правиш добро е най- важното нещо и че вярва, че децата ще израснат като отговорни и добри граждани на Горна Оряховица. Той им сподели още, че ще радва, ако някои от тях поемат по пътя на медицината, която е една от най- бързо развиващите се в технологично отношение науки.

В духа на кратката среща, деца от II А клас прочетоха приказка за доброто. Малчуганите зададоха и различни въпроси към своите гости като: харесват ли си работата на лекари, трудна ли е работата в Родилно отделение, повече момичета или повече момчета са се родили през тази година и др., а една от второкласничките сподели, че мечтае да стане педиатър като порасне.

Коментари

Задължително поле