Ученици намериха портфейл с пари и документи и го предадоха в полицията

Ученици намериха мъжки портфейл с 135 лв. и важни документи в шуменското село Троица и го предадоха в полицията.

13-годишният Румен Ангелов и 15-годишният Стефан Младенов се срещнали пред магазина в селото в четвъртък и Стефан почти настъпил черен мъжки портфейл, който бил на земята. Момчетата видяли, че в него има лични документи, дебитна безконтактна карта на мъж от Шумен и сумата от 135 лева.

Качили се на междуградския автобус, платили билети с личните си средства и дошли в Полицейското управление в Шумен, за да го предадат. Дежурните полицаи се свързали веднага със собственика на портфейла. 28-годишният мъж казал, че не е разбрал как и къде е загубил портфейла си. Помолил да бъдат предадени по 30 лева на децата като награда.

Стефан е ученик в Професионалната гимназия по архитектура и геодезия в Шумен. Казва, че няма значение колко са ценни вещите в портфейла, а е важно никога да не вземаш нищо чуждо. Пред инспектор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая към РУ-Шумен Румен обяснил, че не е очаквал да получи награда, но е радостен, че е успял да помогне. Момчетата споделиха, че нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си. Сега наградата ще отиде за няколко обиколки на картинг -пистата в Шумен. "Знаем, че и родителите ни ще се зарадват и ще се гордеят с нас", казаха момчетата на тръгване от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България