Ученици премериха сили в национално състезация за защита при бедствия и аварии

Приключи XVII Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. За втора поредна година в историята на състезанието домакин на ученическата надпревара бе гостоприемният град Стара Загора.

Седемнадесетото издание на състезанието премина в дух приятелство и феърпелей, съобщиха от МВР. Всички 112 деца от цялата страна демонстрираха знания и умения за преодоляване на различни природни и причинени от човека бедствия и сложни ситуации.

Гости на финалното състезание бяха областният управител на Стара Загора Гергана Микова, Иванка Сотирова, зам. кмет на община Стара Загора, началникът на РУО- МОН Татяна Димитрова и комисар Стоян Колев, директор на РДПБЗН – Ст. Загора.

При изключително напрегната конкуренция златните медали с 245,50 точки заслужено спечели представителният отбор на област Видин от ППМГ „Екзарх Антим I“. Второ място, само на половин точка от победителите, беше спечелено от учениците на ОУ „Отец Паисий“, село Златуша, област Кърджали. Трети на стълбичката с общ резултат от 244,50 точки се качиха децата от 6-то ОУ „Свети Никола“, гр. Стара Загора.

Всички участници в надпреварата получиха сертификати за участие, а победителите - и предметни награди, осигурени от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националния дворец на децата.

Коментари

Задължително поле