17-годишното момче с COVID 19 е от Карнобат

Варна губи над 900 млн. лв. при провал на летния сезон 25 000 работни места са в риск заради кризата с COVID-19

Пациентът с коронавирус от Казанлък е изписан

Мъж под карантина се разхожда из Кубрат, друг си пазарува по магазините

В Котел удължиха срока за плащане на данъците с отстъпка

Сезираха полицията за грубо отношение към доброволец

Иван Гешев: Доказателствата на СГП за пробива в системата за случайно разпределение на делата ще бъдат публични

Муфлонче се роди в санданския зоокът

Свлачище затвори временно пътя между Асеновата крепост и село Лясково

Община Благоевград дари защитни костюми и шлемове на МБАЛ-Благоевград

9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус

Болницата в Белоградчик блокирана

Гърция пусна телефон за психосоциална подкрепа

Бургазлии ръкопляскат на медиците и на българите от балконите си Тони Димитрова занесе на пенсионер рисунки от внучетата му

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие на второ четене актуализацията на държавния бюджет

Ученички танцуват кючек в час, учителка им ръкопляска

В час по английски, в езиковата гимназия „Свети Методий”, в квартал „Бъкстон”, вместо да учат, осмокласници играят кючек, а учителката им по английски им ръкопляска, съобщи Нова ТВ. „Децата споделиха,че периодично се случват такива неща”, казва Даниела Капиева, родител на осмокласник. Тя е майка на осмокласничка, станала свидетел на чалга изпълнението по време на учебен час. Капиева и други родители поискали обяснение от директорката на гимназията.

„Учителката каза, че ученици от класа са я помолили, последната минута преди часа, имали повод да слушат чалга и те са пуснали музика, в края на часа, последната минута, след което в междучасието е бил самият танц”, коментира директорът Таня Трапова.

Тя поискала обяснение от учителката по английски. Информирала детска педагогическа стая и инспектората по образование. „Смятам, че не е допустимо, поради, което съм наложила санкция „забележка ” на учителката”, казва още Трапова.

След като клипът бил заснет, една от осмокласничките получила обидни и заплашителни съобщения във вайбър. Според Даниела Капиева те са написани от госпожа Чолакова, която се вижда на клипа как ръкопляска и подкрепя девойките, които танцуват. „Трябва да се направи проверка, за да видим дали наистина учителката го е писала. Ако се окаже вярно, учителката ще си понесе съответната санкция”, коментира Таня Трапова.

Възможно е да бъде уволнена. От инспектората по образование също са започнали проверка. „Изискан е доклад от директора. Ще се изясняват факти, всичко ще се проследи много внимателно. Всичко е в интерес на учениците. Не трябва да се допуска такова поведение”, заяви Георги Пашов – експерт в инспектората по образование.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ‘бax ти и училището, ‘бax ти и учителите, ‘бax ти и образователната система!!!!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.