Учител и ученик взаимно се обвиниха в нападение и агресия, инспектората в ролята на „синя каска“

Снимка: Архив

От два дни тече шумен скандал в благоевградската математическа гимназия, учител и ученик взаимно се обвиняват в агресия.

Учителят по физкултура Антон Ишев твърди,че се опитал да направи забележка за неуважително и фамилиарно държане на десетокласника Георги Кайнакчиев спрямо друг даскал по физическо. Георги нарекъл учител по малко име ,но той не реагирал, а избухнал Ишев.

Според ученикът в склад бил затворен от учителя и там го ударил. Точно обратното твърди учителя, че в склада той бил нападнат и ударен от ученика. Дума срещу дума, но скандала е налице.

Заради това,че ученикът имал и други прояви, ръководството на гимназията взело решение да изключи Георги. Родителите му пък наеха адвокат и заявиха,че ще съдят до дупка учебното заведение,защото смятат,че детето им не е виновно.

Така се стигна до намесата на регионалния инспекторат по образование, който започна светкавична проверка по казуса.

Проверката има две цели - първо да установи дали е спазена процедурата по налагане на наказание на ученика. Втората задача е да се изясни напълно безпристрастно какво точно се е случило в гимназията", коментира Ивайло Златанов, шеф на просветния инспекторат. Той сподели,че има редица нарушения от всички страни, така че вероятно ученикът ще бъде върнат в училището.

Коментари

Задължително поле