Фалшив гард задигна истински 450 000 лева

Неизвестен престъпник отмъкна не с оръжие, а с измама чували с 450 000 лева от хипермаркет в Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Бандитът пристигнал около 8,50 ч в четвъртък, облечен в униформа на охранител от фирмата, която събира и вози инкасото на магазина. Той стигнал без проблем до помещението, където се държат парите от оборота, като се легитимирал със служебна карта на истински гард от същата фирма. Поискал да вземе пачките, опаковани в чували и пломбирани. Важна подробност е, че мнимият охранител не носел пликовете, в които е длъжен пред служителите от хипермаркета да сложи чувалите с парите, а после да ги запечата още веднъж. Казал, че пликовете са в бронираната кола инкасо и ще опакова чувалите там. Въпреки че е грубо нарушение на протокола,

37-годишната служителка М.Р. предала парите и униформеният си тръгнал с чувалите.  Само след броени минути М. Р. била обхваната от съмнения и се обадила на охранителите на самия магазин, които са от друга фирма, да ги пита дали колата на колегите им е още на паркинга. Тогава разбрала, че бронираният автомобил инкасо изобщо не идвал.

Измама, при която е задигната толкова крупна сума, не помнят нито финансисти, нито полицаи в Монтана. По неофициална информация случаят е с магазин “Кауфланд”, но от управата му отказаха какъвто и да е коментар. Не стана ясно вчера дали сумата е застрахована, тъй като  парите не са били дадени на истински, а на фалшив охранител.

Проверка показала, че човекът, чиято служебна карта е използвана, този ден не е бил на смяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право