Фандъкова: Дойде времето да се затварят бутици и да се отварят книжарници

Снимки: Денислав Стойчев

"Дойде времето в най-скъпите улици и търговски обекти да се затварят бутици и да се отварят книжарници. Не беше отдавна времето, когато се случваше точно обратното. Мисля, че това е показателно за нашия град. Безспорна е заслугата на българските автори и българските издадели за това“, това зяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на откриването на Пролетния базар на книгата в НДК.

„Само броени дни след 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в София се открива най-голямото пролетно книжно изложение в България - традиционният Пролетен базар на книгата. София е четящ град - мисля, че в това нямаме съмнение през последните години. Това го доказват статистиките на закупени и на заети от библиотеките книги", каза още Фандъкова.

„Насърчаването на четенето за мен винаги е било кауза. Четенето означава повече грамотност, по-голямо въображение и по-голям интелект, а това е, което искаме за нашите деца“, каза още тя. Кметът отбеляза, че по данни на най-големите издатели от началото на годината до сега са продадени около 4 млн. книги, което е с 6% повече от миналата година.

Коментари

Задължително поле