Фандъкова: През март ще е готов новият физкултурен салон на 30-о училище в кв. „Зона Б5“ в София

Снимка: Денислав Стойчев

Строителството на новите физкултурен салон и басейн на 30-о училище в кв. „Зона Б5“ е на финала. Салонът ще е готов през март, а през новата учебна година ще заработи и басейна. Това съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Това е знаково строителство, защото възстановяваме и строим отново съоръжения, които преди 30-ина години са били започнати и изоставени. През лятото кметът на район „Възраждане“ Савина Савова има задача да обнови и двора на училището с нови спортни съоръжения и игрища", каза тя.

"Целта ни е да привличаме повече деца към спорта и активния начин на живот, а това става с изграждане на модерна и удобна спортна инфраструктура. В новия басейн ще могат да плуват учениците от 30-о училище и децата от квартала. В последните години успяхме да построим 5 нови училищни басейна и 15 в детските градини.

За всяко семейство най-важно е децата да са здрави и образовани – това е и моята задача. Затова продължаваме инвестициите в строителство и модернизация на училища, детски градини и спортна база.  В последните години построихме 19 нови училищни сгради. В момента строим 2, а през тази година ще започнем още 4", каза кметът на София.

Контролът върху строителството на училища и детски градини вече е задача на новия зам.-кмет по строителството инж. Цветан Божинов. От началото на годината той поема един от най-големите ресори – строителството на пътна и образователна инфраструктура, и ВиК.

Инж. Божинов е завършил УАСГ и има десетилетия опит като строителен инженер и ръководител на големи обекти. Синхронът и координацията между инж. Божинов и главния архитект арх. Здравков са ключови, за да постигнем по-добър ред и контрол още от самото начало на планиране и проектиране на обектите в София.

Коментари

Задължително поле