Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Фандъкова: София не се променя с обещания, а с работа

Йорданка Фандъкова. Снимка: Архив

София се развива и променя не с обещания, а с работа за по-добър живот за хората. Това каза в интервю за „Фокус“ кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Доверието се печели с работа, която прави живота на хората по-подреден и по-добър“, заяви тя. „Столичани помнят София и от преди 8-9 години – помнят какво беше състоянието на основните булеварди, на парковете, докъде стигаше метрото, помнят и Икарусите, които вече ги няма по улиците“, коментира кметът.

„Благодарна съм на столичани за доверието и за търпението – знам, че всички огромни ремонти и проекти, които реализираме за изключително кратък период от време, затрудняват движението и водят до временни неудобства“, посочи Йорданка Фандъкова.

Във връзка с протестите на жители на район „Младост“ срещу застрояването в междублоковите пространства кметът посочи, че в годините назад много терени са били върнати като реституция, а сега са частна собственост, но за да се запазят като зелени площи, са нужни изключително сериозни средства за отчуждаване.

„„Младост“ е сред районите, в които в последните години инвестирахме огромен публичен ресурс – с разширението на метрото през „Младост“ до Бизнес парка, с изцяло обновените основни булеварди, изцяло подновените автобуси и тролеи, новите детски градини. Вярвам, че гражданите виждат промяната“, подчерта Йорданка Фандъкова.

„Важно е гражданите да знаят, че за да защитим трайно междублоковите пространства в жилищните комплекси с главния архитект предложихме промени в Закона за устройство и застрояване на Столична община“, каза още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Сандъкова пак се изказва под дудката на строителната, транспортната и пр. мафиозни монополни орханизацийки. Какви собственици, фандачке, какви междублокови пространства? И как така се получи крадле, че само градинките между блоковете са хмм ”лична собственост”? А земята, където са построени блоковете чия собственост е? Когато са вземали земята след 9 септември 1944 г, те са взели всичката земя и сле т.нар. ”преход” собствениците на тези земи са получили компенсации. И сега фандачка иска да ни внуши, че земята, където са блоковете е вече изплатена на собствениците, а малките парченца от градинките не са изплатени след толкоз години. Което е абсолютна лъжа, манипулиране и опит за крадене, както се окрадоха всички държавни собствености през последните 26 г. Ние имаме ЛИЧНА инфо точно за тези земи – земите са били на семейства на наши приятели. Сегашната Младост е била ягодови полето, чийто основен собственик е бил дядото на приятелите ни. След ”реституссята”естествено не са им върнали земята заедно с блоковете, но те ни казаха, че им е платена някаква сума…Въпрос закрит и то отдавна.

  2. ”Столичани помнят София и от преди 8-9 години ” Столичани, знаят каква беше София преди 30-40 год. София беше едно прекрасно място за живеене. Даже чужденците я наричаха София, град-градина. Чиста, озеленена, с огромно количество добре поддържани паркове и градинки. Нови тротоари, само за пешеходци, чисти улици, училищата светеха отвътре и отвън. Витоша беше прекрасен оазис за почивка и работа. До нея имаше бърз и евтин транспорт и беше ограничено движението на лични автомобили по красавицата. Поддържани приятни хижи на народни цени. Единственото, която фандачка ни навира в очите е метрото:))) Но ние всички знаем, че в Метро не се живее, а и до метрото трябва да се стигне по някакви тротоари и улици. А и от метрото транспортната мафия прави/направи много парета. Кога ще се ремонтират подстъпите на Витоша, последната спирка на 5 там е гнилоч и мръсотия, кой ще се погрижи за градинките в ”крайните квартали”? Счупени, изтъркани, мръсни пейки. Алеята на розите от Руски паметник до Княжево е опасна за ходене. Огромното количество на празни, разбити къщи в София, развъдници на паразити, свърталище на бездомни кучета и котки.. Как може така да се живее през 21 век? Тая на снимката се изхвърля, заедно с нейните господари-мафиоти и ние Истинските Деца на София взимаме възстановяването й в наши ръце. За кмет се слага човек, роден и обичащ София, който да служи на Населението не на разните мафии, както тая деморализирана празноглавка. Успешна 2017 на всички честни достойни Българи по света и у нас. Здраве, щастие, успехи на всички. Антибългарите не влизат в пожеланията. За тях БОГ има друг план…всеки си получава заслуженото.

Отговорете