Фандъкова: София продължава да се развива като иновативен и технологичен град

Столичният кмет Йорданка Фандъкова

„София е технологичен град. София е работещ град. Разбира се, тук се намират и най-добрите университети и училища. Столичната община има устойчива политика по стимулиране и насърчаване на талантите. Чрез Общинската агенция за инвестиции ние създадохме няколко инструменти за подкрепа, включително и финансова, на стартиращите компании. Стартиращите компании са мястото, където талантите могат да се реализират, могат да покажат своите способности, а големите инвеститори да ги намерят. Така че София продължава да се развива като иновативен и технологичен град. Благодаря за подкрепата на всички, които работят за града си, както и на българското правителство, така и на гражданите на София, на талантливите хора на София“, Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на получаването на наградата за бизнес град на 2018 г. на церемонията „Най-добър град за живеене в България 2018 г.“.

Безспорно София е най-добрият град за правене на бизнес и това го показват фактите, заяви Фандъкова.

„Да, разбира се, на национално ниво, София е градът, който привлича над 50% от чуждестранните инвестиции и произвежда около 40% от БВП на страната, но за нас са важни факторите, които водят до това“, каза още в речта си столичният кмет. „Факторите са няколко. Разбира се, ние се стараем да привличаме максимален обем публични инвестиции в инфраструктурата, която е важен фактор. Финансовата стабилност както на града, така и на национално ниво е изключително важен фактор. Но най-важен фактор това са талантите – талантливите хора на София“, допълни кметът на столицата.

„За нас целта София да бъде привлекателен за инвестиции е може би една от най-важните цели, защото това означава работа за хората. Не просто работа, това означава по-висок стандарт и по-качествени работни места. Затова работим през всичките тези години, затова София беше определена за последните десет години като европейският град с най-висок ръст на брутния вътрешен продукт на глава на населението и това вече е европейска класация, което говори само за себе си“, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България