Фермери предлагат уникати - „жив“ шоколад, сладко от люти чушки и мръвки с черен етикет

Невиждано до сега изобилие от натурални и уникални родни продукти ще залее сергиите в красиви шатри на I Национален фермерски събор във Варна. В разгара на лятото той ще събере в събота над 50 производители от цялата страна пред един от големите търговско развлекателни центрове в морската столица. Те ще предложат наред със сезонните плодове и зеленчуци, мляко и млечни произведения, местни деликатеси и засукани мезета и много уникати, изработени с много труд и любов, с грижа за природата и човешкото здраве.

%d0%b3%d1%8a%d0%b1%d0%b8По време на Националния фермерски пазар ще има кулинарни демострации, детски атракции и музика на живо. На изложението ще гостува част от екипа на Улицата на готвачите, а шеф Йонко Дяков ще твори кулинарни специалитети за гостите. И, както се полага на един истински летен празник, ще има студена бира – естествено, крафт, разнообразие от фрешове, домашен сладолед и Фриц-Кола - европейския еквивалент на култовата американска напитка.

За доброто настроение на посетителите и участниците в събитието ще се погрижат популярният музикант Стоян Роянов Я-Я (саксофон и кларинет) и Цветан Момчилов (пиано), партньор в новия му проект – група GrooveOn.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме