Фестивал на Корея в Бургас

Посланикът на Южна Корея Н. Пр. Джънг Джингю и кулинарният гуру шеф Им Хьонг-су представиха традиционни ястия от своята държава на фестивала "Дни на Корея в Бургас". Колоритният фестивал събра огромна и разообразна публика в слънчевият съботен следобед пред Пантеона.

Изключителен интерес предизвика кухнята на открито, която предостави възможност на бургазлии и гостите на града да опитат основни ястия от екзотичната азиатска кухня като Чапчe, Пибимпап, Нобиани, ароматни кулинарни предложения с морски дарове, зеленчуци, нудъли и ориз. Кметът на Бургас Димитър Николов и Почетния консул на Южна Корея в Бургас Йосиф Спиридонов бяха сред официалните гости на фестивала.

Стотиците фенове на К-рор групата "Тоxic" с ентусиазъм и много настроение се включиха в масов флашмоб заедно със своите любими звезди.

Крис, Свет, Киро, Васко, Ники,Иво, Кирчо, Миро и Дани от най -популярната к-рор кавър група близо два часа показваха основни стъпки от хореографията си и танцуваха заедно с екзалтираните си фенове. След това с усмивка момчетата позираха за селфита и с охота раздаваха автографи.

Голяма публика събраха и момчета и момичета от националния демонстрационен отбор по таекуондо.

Посетителите на фестивала имаха възможност да се облекат с традиционни корейски носии, както и да си направят калиграфски талисман.

Коментари

Задължително поле