Арестуваха младеж за побой на търновец

Спипаха камион с 9 кубика незаконни дърва

Специалист: Няма данни кърлежи и комари да пренасят коронавирус

Строители дарили над 1,1 млн. лв. за борбата с COVID-19 Средствата и медицинското оборудване са предоставени от КСБ, отделни фирми и работещи в бранша

Българска ваксина срещу Covid-19 – най-рано след година

Нети разбра, че е осиновена, сестра й е популярна водеща

1500 лв. глоба за попиляна бира на пътя

Данаил Кирилов: Нямам съмнения, че системата за случайно разпределения на дела е била манипулирана

Министерски съвет пусна официален сайт за коронавируса Ще предоставя информация за всички предприети мерки и дейности от изпълнителната власт

Харви Уайнстийн вече няма симптоми на Covid-19

Дават по една минимална работна заплата и осигуровки за свободния сектор в културата

Вицепремиерът Каракачанов предлага забрана за внос на чужди земеделски продукти в сезона до изчерпване на българските

Какво прави българинът, като му кажат “не излизай”?

Бой в домашния арест Веруюто „Бие ме, защото ме обича“ се възражда в здравната криза

Борис Джонсън остава в болница

Финансовите министри от ЕС се споразумяха за реформиране на капиталовите правила на банките

Финансовите министри от Европейския съюз (ЕКОФИН) постигнаха споразумение за реформиране на капиталовите правила на банките, което е важна стъпка към засилване на финансовата стабилност на единния блок и стъпка в посока на постигане на споразумение за подкрепа на Европейския банков спасителен фонд на следващата среща на върха през юни, предаде Ройтерс.

Споразумението е факт след 18 месеца на оживен дебат сред 28-те правителства на ЕС за това как да се прилагат новите глобални капиталови правила за банките, които да променят финансовите разпоредби, влезли в сила след глобалната криза от периода 2007-2009 година.

„Съветът на министрите на финансите на ЕС постигна съгласие за общ подход към банковия пакет“, заяви финансовият министър на България Владислав Горанов, който председателства днешната среща на ЕКОФИН в Брюксел.

Споразумението проправя пътя за нов напредък по отношение на въпроса за банковия спасителен фонд на блока, като министрите поеха в петък ангажимент към предпазния механизъм, въпреки че окончателното решение ще бъде взето едва на срещата през юни.

Двете мерки се разглеждат като взаимосвързани, тъй като капиталовите правила на банките се очаква да намалят банковия риск, което би позволило по-голямо споделяне на риска между държавите от еврозоната под формата на общ защитен механизъм в подкрепа на спасителния банков механизъм, известен като Единен фонд за преобразуване на проблемни банки (Single Resolution Fund).

Съгласно днешното споразумение, което все още се нуждае от одобрение от законодателите на ЕС, европейските банки ще трябва да спазват нов набор от изисквания, насочени към запазване на контрол върху отпусканите заеми и гарантиране на стабилни източници на финансиране. Споразумението също така ще предостави на Single Resolution Fund по-ясен мандат за определяне на нивата на капиталовите буфери, които банките трябва да поддържат по отношение на риска от евентуален фалит.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.