Фирма дари апаратура на 3 болнични отделения

Три отделения на болницата в Шумен получиха модерна медицинска апаратура в сряда на обща стойност 55 000 лв. Дарителският жест е на фирма Алкомет.

 

Отделението "Уши, нос, гърло" получи швейцарски високотехнологичен диоден лазер с две оптики за щадяща ендоскопска хирургия. "Такъв клас техника ни позволява да работим съвършено прецизно", каза началникът на отделението д-р Красимир Бозов. Техниката е с много възможности, ще се прилага за носна, ушна кухина, както и в областта на гърлото. Пак с помощта на същата фирма преди години в отделението е поставено начало на ендоскопската хирургия.

Спешно отделение получи два модерни 12-канални ЕКГ-апарата. Така пациентите, които са поне 100 на денонощие, ще бъдат преглеждани по-бързо. Кадиографите имат памет за 3000 пациента и вече ще може да се правят сравнения при повече от едно посещение на човек.

Ортопедично отделение получи артроскопска помпа "Страйкър", която ще се ползва при ендоскопски операции на коленни стави.

"Помагайки на нас с новата апаратура помагате на съгражданите си за едно по-добро здравеопазване, за едно по-добро лечение", обърна се зам.-дректорът на МБАЛ-Шумен д-р Недко Тодоров към дарителя Фикрет Индже. Бизнесменът пък даде на лекарите да разберат, че не е забравил как те лично са му помагали в критични здравословни ситуации. Фирмата е ежегоден дарител на шуменската болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България