Фондът за лечение помага на Ники от Шумен

Фондът за лечение на деца поема всички процедури по излекуването на Николай Иванов/17г./, който страда от онкологично заболяване Сарком на Юинг и за когото шуменци усилено събираха средства повече от два месеца. Когато всички суми от дарителската сметка бъдат изчерпани, Фондът ще започне да плаща за здравето на момчето.
С обединени усилия и благотворителни акции бяха събрани близо 100 000 лв. Както „Труд“ писа, бяха организирани концерти, спортни състезания, съучениците му браха череши, дори беше поставена кутия за жълти стотинки.
За завършване на лечението обаче ще са нужни поне още толкова, но дарителската кампания се прекратява. В сряда близките му пуснаха благодарствено писмо на фейсбук страницата „Помощ за Ники“ до всички, които се са отзовали и са дали шанс на момчето.
Ники се лекува в турска клиника и преди ден са му взети здрави стволови клетки, които може да бъдат използвани на следващ етап от терапията. Продължават курсовете на химиотерапия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.