Фотографите Генчо Петков и Никифор Тодоров с обща изложба в Търново

Великотърновските фотографи Генчо Петков и Никифор Тодоров ще се представят в съвместна изложба в старата столица. Тя е под надслов „44 арт фотографии”. Всеки творец ще се представи с по 22 снимки, отличени на международни форуми. Голи тела и пейзажи ще са показаните в експозицията от Петков, а пейзажна фотография и няколко портрета ще са творбите на Тодоров. Повод за общата им проява е получаването на творческите звания „артист” за Никифор Тодоров и „ексълънс” за Генчо Петков от Международната федерация по фотография.

„Сметнахме за нужно, че освен до световната публика е нормално да сведем творческите си изображения и до търновската. Обичаме си града. Родолюбци сме. Аз обичам да снимам стрийт фотография. В изложбата са включени непринудени снимания от Белгия, Сицилия, разбира се и от Велико Търново, от различни събития. Търся да покажа интересни изражения и моментни състояния на хората. Зад граница търся по-интересни сюжети. В България пък основно непопулярни дестинации в Рила, Пирин, Стара планина. Съобразявам се с природните условия. Обичам да снимам мъгла. Фотографията тогава излъчва една загадъчност и мистичност”, разказа за Общинското радио известният великотърновски фотограф Никифор Тодоров.

Общият му проект с Петков „44 арт фотографии” ще бъде открит на 8 февруари от 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” – Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България