Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Емил Караниколов: Държавата има отговорсност към всеки човек и бизнес Трябва да направим всичко възможно, за да може българинът да остане на работа, заяви министърът

Отстраниха аварията на водопровода в Перник

Може ли с честен труд човек да натрупа състояние?

Китай съобщи за нови случаи на коронавирус

Авиокомпании отказват да връщат пари за отменени полети

Близо 970 души починаха от коронавируса вчера в Италия

САЩ отпускат 2,2 трилиона долара за борба с последиците от коронавиурса

Родилното в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив е затворено до края на март

Още една жертва на коронавируса у нас Новите заразени са 37

Франция и Германия подписаха за създаването на нов изтребител от 5-о поколение

Франция и Германия подписаха договор за 150 млн. евро за създаване на прототип на изтребител от следващото 5-о поколение. Проектът се смята за жизненоважен за възможностите на Европа да се защити без да разчита на съюзници в един все по-несигурен свят, предаде Ройтерс.

Компаниите Dassault Aviation и Airbus ще работят по новия самолет, който се очаква да е готов до 2040 г. и ще замести френския изтребител Rafale и използвания от Луфтвафе Eurofighter.

„Това е много амбициозен проект между Франция и Германия, към който се присъединява и Испания“, заяви министърът на армията в Париж Флоранс Парли, малко след церемонията по подписването на договора с нейните колеги от Мадрид и Берлин.

Парламентът на Германия одобри финансирането на проекта по-рано. Испания ще вземе участие в началната фаза на разработката и ще се присъедини формално към проекта през 2020 г., като ще инвестира в него 50 млн. евро.

Новият договор за „Бойни въздушни системи за бъдещето“ включва финансиране за първоначалните проучвания и технологии за създаването на прототипа, двигателите и помощното оборудване за самолета.

Прототипа ще получи обща инвестиция от 4 млрд евро до 2026 г., преди да бъде завършен, което се планира да се случи до 2026 г., а 16 г. по-късно завършеният изтребител ще започне да се произвежда, съгласно плана.

Компаниите Dassault и Airbus ще разработят самия самолет, а двигателят за него ще бъде създаден от Safranand MTU Aero Engines.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.