Френската прокуратура разследва инцидента на летището, убитият е радикализиран мюсюлманин

Френската антитерористична прокуратура започна разследване по случая, при който въоръжен мъж беше застрелян от силите за сигурност на парижкото летище „Орли“, след като e взел оръжието на патрулиращ военен, предава Reuters, като се позовава на източник от прокуратурата.

Мъжът, който тази сутрин бе застрелян от военни на парижкото летище „Орли“, е радикализирал се мюсюлманин, известен на властите, каза полицейски източник, цитиран от Ройтерс. Той е фигурирал в специален списък на лица за наблюдение.

Според него рано тази сутрин – около 7 ч. местно време, при пътна проверка той е прострелял член на силите за сигурност в Стен, в северната част на Париж, и е избягал.

„Същият човек – радикализиран мюсюлманин, известен на разузнаването и правосъдието, след това е отнел автомат (FAMAS) от войник в южния терминал на „Орли“ (...) преди да бъде застрелян от войник“, е казал източникът за Ройтерс.

По-рано за ранен полицай съобщи и говорител на френското външно министерство, но каза, че все още се проверява дали двата случая са свързани.

Въздушният трафик на летище „Орли“, близо до Париж е „напълно преустановен“, предава AFP, като се позовава на информация от Главната дирекция за гражданска авиация (DGAC).

Говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде зави, че близо 3 хил. души са били евакуирани от южния терминал на летището, добавят от агенцията.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа